Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Οι Μεσολογγίτισσες( Αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες)

Την εποχή που μαίνονταν οι εμφύλιες διαμάχες και εσφάδαζε αιμόφυρτος και σκελετώδης ο αγωνιζόμενος λαός, οι Ελληνίδες συνέχιζαν να προσφέρουν τη μεγάλη γενναία απόφαση, τους αγώνες και τις θυσίες τους για ελευθερία, έναντι οιασδήποτε θυσίας. Έλαμψε στα χρόνια εκείνα το άστρο του Μεσολογγίου. Οι γυναίκες ήταν στο πλάι των ελεύθερων πολιορκημένων πολεμιστών, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και μαζί τους στην έξοδο μ’ αντρίκια ρούχα, με τα παιδιά και τ’ άρματα στα χέρια.
Σύµφωνα µε τις περιγραφές παίρνουν µέρος στην κατασκευή των οχυρωµατικών έργων, πηγαίνουν πίσω από τις ντάπιες ( τα αυτοσχέδια κανονιοστάσια που έφτιαξαν οι Μεσολογγίτες ) και µαζεύουν τα βόλια του εχθρού και τα δίνουν στην επιτροπή για να τα ξαναχύσει.
Παρηγορούν τους λαβωµένους και κάνουν ό,τι µπορούν για τους αγωνιστές οι οποίοι είναι εντελώς εξαθλιωµένοι από τις κακουχίες. Όλα αυτά µέχρι την ώρα της Εξόδου,οπότε και χωρίς καµία ταλάντευση στάθηκαν δίπλα στους άντρες της πόλης και αρµατώθηκαν όπως οι άντρες πολεµιστές για να τους συνοδεύσουν σ΄ αυτή την τελευταία ηρωική πορεία προς το θάνατο.

 

 

 

 

 

 

 

Αυτήν την Τετάρτη 02/03/2016 στις 19:30 στο ξενοδοχείο "Θεοξένια" η  ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. τους Kim De Molenaer & Marc Lagrange. Δύο φωτογράφους από το Βέλγιο. Η σχέση μεταξύ τους είναι αυτή του Δασκάλου- μαθητή , συνεργάτες μέχρι τον πρόσφατο χαμό του Lagrange! Ασχολούνται με την Fine Art φωτογραφία!

 

 

 

 

Η αναπαράσταση της Μάχης Της Κλείσοβας που πραγματοποιήθηκε πέρσι για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία από τον Όμιλο Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Λιάρος» θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 27 Μαρτίου ημέρα Κυριακή.

Το πλήθος του κόσμου που παρευρέθη και συμπαραστάθηκε στην εκδήλωση με τα σχόλια και τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις του έδωσε στα μέλη του Ομίλου την απαραίτητη δύναμη ώστε να πραγματοποιήσουν και φέτος την αναπαράσταση της Μάχης.
Μια εκδήλωση που αποτέλεσε όραμα πολλών ετών,αλλά και τρανταχτή απουσία από τις ιστορικές εκδηλώσεις της πόλης μας ήταν η αναπαράσταση της Μάχης Της Κλείσοβας μιας εκ των επικότερων μαχών της Ελληνικής Ιστορίας.

Μιας μάχης που μόνο το Έπος της Εξόδου θα μπορούσε να επισκιάσει.Την 27η Μαρτίου 2016 στην ιστορική νησίδα θα ακουστούν και πάλι οι ομοβροντίες των υπερασπιστών της,καθώς θα αναβιώνεται ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός της πολεμικής Ιστορίας του Έθνους.

Δείτε στο βίντεο τα μέλη του Ομίλου που μας μιλούν για την Αναπαράσταση της Μάχης και πλάνα από την 1η Αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας

http://www.onairnews.gr/58910-58910

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Ο Στράβωνας, ο αρχαίος Έλληνας γεωγράφος, την ονόμαζε Κυνία Λίμνη και ο Όμηρος Περικαλλέα Λίμνη. Ενώ ο Κωστής Παλαμάς εμπνεύστηκε από αυτή το ποίημα «οι καημοί της λιμνοθάλασσας». Η γοητεία που άσκησε και ασκεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό σκηνικό της φύσης που μεταμορφώνεται ανάλογα με τις εποχές, παραμένοντας φιλόξενο και αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τον άνθρωπο της Τέχνης, αλλά και πλούτου για τον άνθρωπο του μόχθου...

 

 

 

http://www.ypaithros.gr/%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB/

 

 

 

Με απόλυτη επιτυχία πργματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Theoxenia η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου μας : «Ημέρα Χορηγών».

https://trikoupisbc.wordpress.com/2016/02/15/%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8E%CE%BD/

SCROLL TO TOP